Special Offer 1 + 1 Gratis [ Nieuwsbrief / Bilten / Newsletter / Rundschreiben ]

Gradovi


  
Bjelovar
 
Bjelovar je mjesto oko 80 km istocno od Zagreba. Ova stranica je samo na hrvatskom jeziku, ovdje mozete procitati povijest i puno vise informacija o ovom lijepom gradu.
Link: http://www.bjelovar.hr
 
 
  
Cakovec
 
Cakovec lezi na sjeveru Hrvatske. Ova stranica je napravljena na 3 jezika Hrvatski, Engleski i Njemacki. Na ovim stranicama mozete naci povijest i puno drugih lijepih stvari, vrlo posebna je karta Cakovca.
Link: http://www.cakovec.hr
 
 
Daruvar   
Daruvar
 
Ova stranica je napravljena na 4 jezika Hrvatski, Engleski, Njemacki i Ceski. Na ovim stranicama mozete naci povijest i puno drugih lijepih stvari.
Link: http://www.daruvar.hr
 
 
Đurđevac   
Durdevac
 
Durdevac je mjesto u srcu podravine. Poznato je po legendi o picokima.
Link: http://www.djurdjevac.hr
 
 
Dubrovnik   
Dubrovnik
 
Dubrovnik se nalazi na jugu Hrvatske. Ovaj prekrasan grad postoji od oko prve polovice sedmog stoljeca. Ova stranica je na Engleskom.
Link: http://www.dubrovnik.hr
 
 
Gospic   
Gospic
 
Gospic se nalazi u Lici. Ovaj prekrasan grad postoji vec od oko jedanaestog stoljeca. U Gospicu je roden "Otac" Domovine Ante Starcevic. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.gospic.hr
 
 
Jastrebarsko   
Jastrebarsko
 
Jastrebarsko se nalazi jugo zapadno od Zagreba. Ovaj vinski gradic postoji od oko dvanaestog stoljeca. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.jastrebarsko.hr
 
 
  
Karlovac
 
Karlovac lezi u srednjoj Hrvatskoj. Ova stranica je samo na Hrvatskom, jednostavna je, ali je truda vrijedna za posjetu.
Link: http://www.karlovac.hr
 
 
Koprivnica   
Koprivnica
 
Koprivnica je smjestena u srcu Podravine, na sjevero istoku Hrvatske. Ova stranica je na 5 jezika: Engleski, Njemacki, Talijanski, Madarski i naravno Hrvatski. Ova stranica je vrlo dobro napravljena, mi je smatramo jednom od najboljih stranica o Hrvatskim gradovima.
Link: http://www.koprivnica.hr
 
 
  
Korcula
 
Korcula je otok i lijepi stari gradic na jadranskom moru. Ova stranica je dvojezicna: engleski i hrvatski.
Link: http://www.korcula.hr
 
 
  
Krapina
 
Krapina lezi u sredini Hrvatske. Ova stranica je na Engleskom i Hrvatskom jeziku. Ovaj grad postoji vise od 800 godina.
Link: http://www.krapina.com
 
 
  
Krizevci
 
To je grad bogate proslosti i kulture. Prvi put se spominje 1209 godine u ispravi bele III. Samo na Hrvatskom.
Link: http://www.krizevci.hr
 
 
  
Krk
 
Krk se nalazi na jugu Hrvatske na otoku Krku. Grad Krk postoji od oko cetvrtog stoljeca. Stranica je na Engleskom i Hrvatskom.
Link: http://www.grad-krk.hr
 
 
  
Kutina
 
Prvi put se spominje 1256 godine. Danas broji oko 15.000 stanovnika. Kutina je posebno poznata po tvornici umjetnih gnojiva "Petrokemija d.d.". Samo na Hrvatski jezik.
Link: http://www.kutina.hr
 
 
  
Labin
 
Labin se nalazi u Istri. Ovaj grad je stariji od 2400 godina, dakle stranica i grad su posjete vrijedni zbog bogate proslosti. Na zalost je stranica samo na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.labin.hr
 
 
  
Ludbreg
 
Ludbreg lezi na sjeveru Hrvatske. Stranica je na Hrvatskom, Njemackom i Engleskom.
Link: http://www.ludbreg.hr
 
 
Novi Vinodolski   
Novi Vinodolski
 
Novi Vinodolski smješten je na jugoistocnom dijelu Primorsko-goranske županije ispod blago spuštenih obronaka šumovite Kapele, pokraj plodne Vinodolske doline, uz razvedenu obalu Podvelebitskog kanala. Svoju povijest poceo je bilježiti daleko prije pocetka n.e., a svoj teritorijalni ustroj oformio je dolaskom Slavena na brežuljku Osap u blizini rimske utvrde Lopar o kojoj je brigu vodio još rimski Car Klaudije (Augustus). U ranijem teritorijalnom ustroju je podrucje Grada Novog Vinodolskog bilo u sastavu opcine Crikvenica. Zakonom o podrucjima županija, gradova i opcina u Republici Hrvatskoj (NN,broj: 90/92) ustrojen je Grad Novi Vinodolski kao jedinica lokalne samouprave i uprave. Površina Grada Novog Vinodolskog iznosi 265,08 km2, što je 7,4% prostora Primorsko-goranske županije i po tomu je cetvrta jedinica lokalne samouprave u Županiji. Površina akvatorija u Velebitskom kanalu iznosi 65,23 km2.
Ova stranica se moze citati na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.novi-vinodolski.hr
 
 
Novo virje   
Novo virje
 
Novo Virje se nalazi na sjeveru Hrvatske, uz samu rijeku Dravu i granicu sa Madarskom. Novo Virje ima oko 1600 stanovnika i povrsinu od 37 km2 . Ovo prekrasno Podravsko mjesto pogodno je za lovni turizam, ribolov, seoski turizam i pravo uzivanje u netaknutim prirodnim ljepotama. Sve o Novom Virju mozete pogledati i procitati na izuzetno lijepoj web stranici koju je izradio i osmislio Valent iz Novog virja, koji zivi u Njemackoj. U neposrednoj okolici Novog Virja mozete uzivati u Picokijadi i Tikvijadi u Durdevacu, Velikoj mesi u Molvama, festamana na Cardi i Drnicu i kupati se u jezerima. Web stranica je na Hrvatskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.novo-virje.hr
 
 
Ogulin   
Ogulin
 
Ogulin se nalazi na sjeverozapadu Hrvatske. Grad postoji od 1500 godine, dakle ima bogatu povijest. Ova stranica se moze citati na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.ogulin.hr
 
 
Opatija   
Opatija
 
Opatija potjece iz 15.stoljeca. Nalazi se u Kvarnerskom zaljevu. Opatija je elegantna turisticka metropola, bogata je vegetacijom i ima ugodnu klimu. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom, Talijanskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.opatija.hr
 
 
Osijek   
Osijek
 
Osijek postoji od 1786 godine. Nalazi se na istoku Hrvatske, u Slavoniji koja je bogata kulturom i tradicijom. Stranica je samo na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.osijek.hr
 
 
Porec   
Porec
 
Grad Porec postoji vise od 2000 godina. Porec je grad turizma, kulture, koncerata itd. Grad ima 18.000 stanovnika a smjesten je na zapadnoj obali Istre. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom, Talijanskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.porec.hr
 
 
Rovinj   
Rovinj
 
Rovinj se prvi put spominje u 7.stoljecu, a po kronicaru Benussi-ju je Rovinj nastao izmedu 3. i5.stoljeca. Smjesten je na zapadnoj obali Istre. Rovinj je 1963.g proglasen spomenikom kulture. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom, Talijanskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.rovinj.hr
 
 
Senj   
Senj
 
Senj je najstariji grad u Hrvatskom primorju. Postoji vise od 30 stoljeca. Senj ima bogatu turisticku ponudu. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.senj.hr
 
 
Sibenik   
Sibenik
 
Sibenik postoji od oko IV stoljeca. Ovaj lijepi grad nalazi se u sjevernoj Dalmaciji. Ima 56.000 stanovnika. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.sibenik.hr
 
 
  
Sisak
 
Sisak lezi u sredini Hrvatske. Ova stranica je napravljena samo na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.sisak.hr
 
 
Slavonski Brod   
Slavonski Brod
 
Slavonski Brod lezi na istoku Hrvatske u Slavoniji. Slavonski Brod se prvi put spominje 20 srpnja 1244 g. Ova stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.slavonski-brod.hr
 
 
Solin   
Solin
 
Solin je grad 3 km udaljen od Splita. Nastao je od naziva "Salona". Grad potjece iz IV - I stoljeca prije Krista. Ovdje se nalazi Dioklecijanova palaca. Stranica je na Francuskom, Njemackom, Hrvatskom, Talijanskom i Engleskom jeziku.
Link: http://www.solin.hr
 
 
  
Split
 
Split lezi u srcu Dalmacije. Ovaj grad je star oko 1800 godina, ova stranica je djelomicno na Hrvatskom i Engleskom.
Link: http://www.split.hr
 
 
Trogir   
Trogir
 
Trogir lezi na jugu Hrvatske u Dalmaciji. Ovaj grad je star oko 2000 godina. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.trogir.hr
 
 
  
Varazdin
 
Varazdin lezi na sjeveru Hrvatske. Ovaj grad je star oko 1000 godina, ako posjetite ovu stranicu pomisliti cete da je na tri jezika zbog tri zastave, ali je momentalno samo Hrvatski dio gotov.
Link: http://www.varazdin.hr
 
 
  
Virovitica
 
Virovitica lezi na sjeveru Hrvatske u 1984 postoji ovaj grad 750 godina. Stranica je za sada samo na Hrvatskom, ali se puno radi na njoj tako da cete je isto moci citati i na Engleskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.virovitica.hr
 
 
  
Vukovar
 
Vukovar se nalazi na istoku Hrvatske na rijeci Dunav. Ovaj grad je simbol Hrvatske. U domovinskom ratu je ovaj grad sravnan sa zemljom i 18.000 ljudi je prognano iz njihovih domova. Do sada jos uvijek nije pronađeno oko 5.000 ljudi. Ova stranica je na Engleskom, Njemackom i Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.vukovar.hr
 
 
  
Zadar
 
Zadar se nalazi na jugu Hrvatske, u Dalmaciji na obali jadranskog mora. 1995 Zadar je obiljezio 1000 godina postojanja. U Zadru su napravljene vodene orgulje, koje su prava atrakcija. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.grad-zadar.hr
 
 
Zagreb  (Hoofdstad)   
Zagreb  (Glavni grad)
 
Ovo su sluzbene stranice grada. Zagreb je glavni i najveci grad Republike Hrvatske. Zagreb je politicko i adminstrativno srediste. Zagreb se prostire na povrsini od 641,33 km2, u njemu zivi vise od 885.000 stanovnika. Ima 17 bolnica, 11 kazalista, 22 muzeja, 249 knjiznica, 19 hotela, itd. U Zagrebu je razvijena kemijska, farmaceutska, prehrambena...industrija. Kroz Zagreb tece rijeka Sava. Vrijedno je posetiti Park Prirode Medvednica.
Link: http://www.zagreb.hr
 
 
Advertisement
Camping Diana & Josip, Croatia

www.dubrovniksungardens.com

www.visser-info.nlVilla Zagora, Croatia

Holland-info.nl

: UNICEF :