Special Offer 1 + 1 Gratis [ Nieuwsbrief / Bilten / Newsletter / Rundschreiben ]

Priroda

Rab   
Rab
 
Nalazi se u Kvarneru. Ima sredozemnu klimu. Prvi put se spominje u 4. st. prije nove ere. Rab obiluje kulturno povijesnim spomenicima. Stanounistvo otoka Raba je u stalnom porastu.
Link: http://www.rab.hr
 
 
Pag   
Pag
 
Otok Pag je 5. po velicini. Pag je poznat po prvoklasnom ovcjem siru, Pasaskom prsutu, Paskoj cipci, proizvodnji soli. Kristalno cisto more, plavo nebo, hladovina borovih suma, uz sportske i rekreacijske aktivnosti zele dobrodoslicu svakom gostu. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.pag.hr
 
 
Brac   
Brac
 
Brac je najvisi otok u Jadranskom moru. Glavne aktivnosti na otoku su turizam, ribolov i poljoprivreda. U ljetu je prosjecna temperatura 24° C, a u zimi 8,6° C.
Link:
 
 
Korcula   
Korcula
 
Korcula se nalazi na jugu Jadranksog mora. Otok ima vise od 16.000 stanovnika. Sunce i vino su uvijek bili povezani u povijesti Korcule. Stranica je djelomicno na Hrvatskom i Engleskom jeziku.
Link: http://www.korcula.hr
 
 
Hvar   
Hvar
 
Hvar je poznat po ugodnoj i zdravoj klimi, mirisu lavande i ruzmarina, carobnom podmorju i jednom od najljepsih prirodom oslikanih pejzaza na mediteranu. Hvar ima najduzu tradiciju organiziranog turizma u Hrvatskoj. Stranica je na Hrvatskom, Talijanskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.hvar.hr
 
 
Krk   
Krk
 
Jezera, potoci, brda, plodna polja, livade, sume i prasuma, brojne uvale - pjeskovite, sljuncane, kamenite, ljekovito blato i spilja, drevni sumski putevi koji prolaze uz arheoloska nalazista, kilometri obalnog setalista, vreva ljetnog dana i mir osamljene plaze, mjesto za svakoga pod suncem ili u hladu drevne masline. U petnaest primorskih mjesta i sedam turistickih sredista ocekujemo vas sa 6000 kreveta u hotelima, 18000 kreveta u sobama i apartmanima u domacinstvu i 12000 smjestajnih jedinica u kampovima. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom, Talijanskom i Njemackom jeziku.
Link: http://www.krk.hr
 
 
Brijuni   
Nacionalni Park Brijuni
 
Otocje djevicanske ljepote - Otocje Brijuni puno je prirodnih vrijednosti, arheoloskih objekata i kulturno povijesnih vrijednosti. Povrisina je oko 2.700 Ha ima ljetovalista, ljecilista i predsjednicke rezidencije. Klima je blaga. Stranice su na Hrvatskom i Engleskom.
Link: http://www.brijuni.hr
 
 
Mljet   
Nacionalni Park Mljet
 
Mljet je nazvan zeleni otok. To je otok izgubljen na pucini, do kojeg je tesko doci. Ima sustav slanih jezera, spilje, te izuzetnu kultutno povijesnu bastinu. Stranice su na Hrvatskom i Engleskom.
Link: http://www.np-mljet.hr
 
 
Kornati   
Nacionalni Park Kornati
 
Nacionalni Park Kornati se nalazi u centralnom dijelu Hrvatskog Jadranskog mora. Ukljucuje ukupno 89 otoka, otocica i hridi. Prosjecna godisnja temperatura je 16°C. Kopnena i morska flora i fauna je vrlo bogata. Stranica je na Engleskom i Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.kornati.hr
 
 
Krka   
Nacionalni Park Krka
 
Rijeka i obale Krke smjestene su u Sibensko Kninskoj Zupaniji. Krka izvire ispod planine Dinare blizu Knina, puna je slapova. Sedra (travertine) je izgradila fenomen pejzaza. Utvrdeno je da na podrucju Nacionalnog Parka Krka ima 860 vrsta i podvrsta biljaka. U rijeci ima 18 vrsta riba, itd, puno vrsta sisavaca (od toga 18 vrsta sismisa). Flora i fauna je vrlo bogata. Stranice je na Hrvatskom, Engleskom, Njemackom i Italijanskom jeziku.
Link: http://www.npkrka.hr
 
 
Paklenica   
Nacionalni Park Paklenica
 
Nacionalni Park Paklenica smjesten je na prostoru juznog velebita, uz obalu Jadranskog mora. Ima prekrasne kanjone i spilje. Nacionalni Park Paklenica broji preko 700 biljnih vrsta. Fauna je isto vrlo bogata i raznolika. Poznat je i kao alpinisticki centar. Stranica je na Hrvatskom i Engleskom jeziku.
Link: http://www.paklenica.hr
 
 
Plitvice   
Nacionalni Park Plitvice
 
Nacionalni Park Plitvice ubraja se u najljepse znamenitosti Evrope, obiluje sumana, jezerima i potocima. Iznimno su lijepi slapovi i jezera. Nacionalni Park Plitvice ima bogatu floru i faunu. Na mosticima parka vjencaju se ljudi iz cijelog svijeta. Na plitvicama je sniman film "Winnetou and the treasure of the Silver lake" od poznatog pisca Karla Maya. Stranica je na Hrvatskom, Engleskom, Njemackom i Italijanskom jeziku.
Link: http://www.np-plitvicka-jezera.hr
 
 
Risnjak   
Nacionalni Park Risnjak
 
Nalazi se u Gorskom Kotaru. Proglasen je 1953 g. nacionalnim parkom. Skoro cijeli park je prekriven sumom. Ima bogatu floru i faunu. Stranice su na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.risnjak.hr
 
 
Velebit   
Nacionalni Park Velebit
 
Osobitosti parka su sume bukve i jele te vukovi i medvjedi. Park obiluje tisucama krskih fenomena, ova planina je simbol Hrvatske. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.velebit.hr
 
 
Park Prirode Ucka   
Park Prirode Ucka
 
Ovaj park se nalazi u Istri, izmedu Lovrana i Rijeke. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.pp-ucka.hr
 
 
Park Prirode Papuk   
Park Prirode Papuk
 
Ovaj park se nalazi sjeverno od Pozege. Stranica je na Hrvatskom jeziku.
Link: http://www.pp-papuk.hr
 
 
  
Vise prirode
 
Gorski Kotar
Hrvatski podvodni svijet
Kopacki rit
Park Prirode Biokovo
Park Prirode Vransko Jezero
Park Prirode Zumberak
Telascica
Zooloski vrt Zagreb

 
 
Advertisement
Camping Diana & Josip, Croatia

www.dubrovniksungardens.com

www.visser-info.nlVilla Zagora, Croatia

Holland-info.nl

: UNICEF :